Overslaan en naar de inhoud gaan

Alarmnummer: 06 53 871 861 (24/7)

Kittens in spouwmuur - 5 mei 2024

Zondag 5 mei is er een kat in in Lunteren opgehaald en naar Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is gebracht. Daar werd gezien dat de kat zogend was, wat betekende dat er ergens kittens moesten zitten. Een zoektocht door de bewoners leverde niets op, maar de kittens laten zitten was geen optie, ze zouden zonder moeder doodgaan.  
Zoekteam Midden-Nederland werd daarom ingeschakeld en Speurhond Jinxx gaf al aan dat er wat achter een muur zat. Na inspectie met een camera werden de kittens in de spouwmuur gezien, dankzij het miauwen was men zeker dat de kittens nog leefden. 

Daarop werden de wij gevraagd te helpen. Een stuk muur werd weggesloopt en konden twee kittens veilig worden gesteld. De derde kitten konden we niet bereiken en daarvoor werd de brandweer gebeld voor hulp. Zij haalden nog een stuk muur weg en zo kon men ook bij de derde kitten. De drie kittens zijn zo snel mogelijk naar Dierenbeschermingscentrum Amersfoort gebracht waar ook moeder was. Gelukkig accepteerde zij haar drie kinderen meteen. 

Fijn dat deze samenwerking zo kan. Dank aan de eigenaar van de loods dat de muur mocht worden weggebroken en dank aan Zoekteam Midden-Nederland en Brandweer Lunteren.