Overslaan en naar de inhoud gaan

Alarmnummer: 06 53 871 861 (24/7)

Zo helpen wij de huisdieren

           

Gevonden huisdieren

Honden
In Nederland hebben wij gelukkig geen wilde honden op straat. Het is dus niet normaal om een hond zonder eigenaar te zien lopen.
Wij adviseren altijd om een loslopende hond aan een riem te doen, of ergens in te sluiten tot de ambulance er is. Wij lezen een aanwezige chip uit en nemen indien mogelijk contact op met de eigenaar.

Katten
Veel katten lopen vrij buiten. Ziet u een kat die er niet goed uitziet, dan kunt u met ons contact opnemen. Wij zullen dan de chip controleren en zo mogelijk contact opnemen met de eigenaar.
Als de kat er verder goed uitziet, langere tijd ergens rondloopt, maar het onbekend is waar hij thuis hoort, dan doen wij een belbandje om en vragen daarmee de eigenaar om contact met ons op te nemen.

Andere huisdieren
Andere gevonden huisdieren worden naar een tijdelijk opvangadres gebracht. De eigenaar heeft veertien dagen de tijd om zich te melden. Daarna wordt naar een nieuw thuis gezocht.
Wij zijn er voor u en uw huisdier wanneer u ons nodig heeft.

Gewonde huisdieren

Er zijn regelmatig huisdieren die in de problemen komen en gewond raken.
Helaas is de eigenaar niet in alle gevallen ter plaatse en/of bekend. U kunt meehelpen door direct de dierenambulance in te schakelen. Tijdens een noodsituatie is het dier prioriteit nummer een.  
De chip wordt uitgelezen en onderweg naar de dierenarts wordt, indien bekend, contact opgenomen met de eigenaar.

Raak een gewond dier niet zomaar aan. Door de pijn kan zelfs het liefste huisdier agressief worden. Indien mogelijk blijft u ter plaatse tot de ambulance er is.