Overslaan en naar de inhoud gaan

Alarmnummer: 06 53 871 861 (24/7)

Nalatenschap

Geld nalaten aan de dierenambulance, hoe werkt dat? 
Steeds meer mensen vinden het belangrijk om na te laten aan een goed doel, zodat hun idealen blijven voortbestaan. In een testament leg je vast wat je nalaat en aan wie. Heb je geen testament, dan wordt je nalatenschap verdeeld onder de familie.  
Heeft u geen familie of wilt u meer zelf bepalen, dan kan dat via een testament.   
Een testament opmaken kan eenvoudig via een notaris en ook online.

Manieren van schenken via het testament  
Er zijn twee vormen om uw schenking uit uw nalatenschap vast te leggen: legaten en erfstellingen. Het legaat is de meest gemakkelijke vorm van schenken.  
U geeft ons een legaat: u laat een vast omschreven bedrag na aan Dierenambulance Nederrijn en dat bedrag wordt zonder verdere verplichtingen uitgekeerd. Heeft u al een testament, dan hoeft voor een legaat geen nieuw testament opgesteld te worden. U kunt het simpel regelen via een zogenaamde legaatakte, een bijlage bij uw bestaande testament.  
U maakt Dierenambulance Nederrijn erfgenaam: de dierenambulance krijgt uw nalatenschap of een deel daarvan, samen met uw andere erfgenamen, zoals u zelf heeft bepaald.

Vrijstelling erfbelasting  
Wist u dat Dierenambulance Nederrijn geen erfbelasting over schenkingen hoeft af te dragen? De Belastingdienst heeft Dierenambulance Nederrijn namelijk aangemerkt als een 'Algemeen Nut Beogende Instelling' (ANBI). Uw nalatenschap komt dus volledig ten goede aan de dierenambulance.

Hoe regelen  
Een nalatenschap aan een goed doel moet altijd via een testament geregeld worden bij de notaris. Heeft u al een testament, dan kunt u een legaat vastleggen in een legaatakte, via een bijlage bij uw testament. Voor het regelen van een testament verwijzen wij u naar de notaris of naar een notaris online.

Meer informatie nodig  
Nadenken over uw testament is niet altijd makkelijk. We willen u graag uitleggen hoe uw geld door de dierambulance goed wordt besteed. Of misschien heeft u vragen over het opstellen of aanpassen van testament. Voor meer informatie kunt u altijd bellen of mailen met 06-83135380 / info@danederrijn.nl  
Laat u ons weten als u de dierenambulance heeft opgenomen in uw testament? Dan kunnen we u persoonlijk bedanken en u op de hoogte houden van nieuws, als u dat wilt.


De juiste gegevens van Dierenambulance Nederrijn  
Wilt u de Dierenambulance opnemen in uw testament, vermeld dan de volgende gegevens:

Naam: Stichting Dierenzorg Nederrijn  
Adres: Sportlaan 12, 6866NA, Heelsum  
KvK: 64399648  
BTW nummer: 8556.51.490.B.01  
Bankrekening: NL91ABNA0501675647