Overslaan en naar de inhoud gaan

Alarmnummer: 06 53 871 861 (24/7)

Onze acties

Chippen, wat is het belang om dat zo snel mogelijk te doen?     
We horen nog wel eens 'Mijn kat blijft alleen maar binnen' of 'We doen het pas als ze wat ouder is' of 'Nee, dat vind ik zo zielig, of onzin'.      
De transponder is echt heel klein en het dier heeft daar geen last van. 

We maken het helaas vaak mee, een gevonden kat (al dan niet overleden) en geen chip of de chip niet geregistreerd, dat laatste geldt ook bij honden. Ook herkent men zijn eigen kat vaak niet, zeker als hij/zij al langer weg is. De kat is dikker of juist magerder, ziet er onverzorgd uit, heeft verwondingen gehad etc.      
Een kat is nieuwsgierig en heeft nog wel eens de neiging 'ergens' in te kruipen (bijvoorbeeld in de auto van de pakjesbezorger of de klusjesman). We hebben legio voorbeelden van katten die we wel met de baas konden herenigen. Zoals een kat uit Groningen die in Wolfheze liep, een kat uit Deventer in Oosterbeek, een hondje uit Den Helder. Dankzij de chip kon de eigenaar worden achterhaald. Niets is zo vervelend als de onzekerheid wat er met je dier is gebeurd.

Wij pleiten voor een verplichte chip, maar tot die tijd en ook daarna moet iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Laat je dier chippen en zorg dat de registratie goed is.

Dierenambulance Nederrijn kan thuis komen om de chip te plaatsen en we registreren daarna de kat voor u. De kosten bedragen € 25,-- per kat. Vanaf 2 katten rekenen wij daar geen ritkosten voor. Dat mag ook samen met de kat van bijvoorbeeld je buren zijn. Wat houdt u tegen? 

Laten we samen zorgen voor minder zwerfkatten

Klik hier om actie foto's te bekijken